Je bekijkt nu “Ik wil zoveel mogelijk ontdekken.”
foto: Jelisaveta Zubac

“Ik wil zoveel mogelijk ontdekken.”

De Servische Jelisaveta Zubac (20) studeert communicatie en public relations. Ze houdt van talen en eten. Haar favoriete reissouvernir is dan ook voedsel.

“Mijn twee grote talenten zijn viool spelen en mijn talenkennis. Ik leerde mezelf meer dan drie talen aan. Naast Servisch spreek ik Spaans, Frans en Chinees. Dat leerde ik tijdens het middelbaar. Ik kan ook een beetje Grieks lezen en ik ken wat Hongaars. Dat komt omdat Vojvodina, de regio waar ik woon, meerdere culturen en talen heeft. Die provincie grenst ook aan Hongarije.

Ik ging andere talen leren omdat ik gepassioneerd ben door taal en de cultuur die bij een taal hoort. Ik wil mijn talenkennis gebruiken om te reizen en om te kunnen werken in landen waarvan in de taal spreek. Als ik de taal van het land spreek, dan kan ik meer mensen leren kennen en meer ervaringen opdoen. Ik zou graag op uitwisseling gaan en later wil ik misschien buiten Servië gaan werken. Ik wil zoveel mogelijk opties verkennen.

Ik ga graag naar het buitenland om de eetcultuur te ontdekken. Ik ben gek op drankjes. Mijn doel is om in elk land ter wereld een drank te proberen. Als souvenir zou ik graag van elk land waar ik naartoe ga flesjes bier of een andere typische dranken willen meebrengen. Ik doe dat nu ook al. Gelukkig worden de meeste van mijn favoriete drankjes geïmporteerd naar Servië. Ik ben bijvoorbeeld grote fan van Duits bier. Onlangs zag ik een video waarin Belgisch en Servisch bier vergeleken werden. Nu staat Belgisch bier bovenaan op mijn bucketlist. De eerstvolgende keer dat ik uitga, bestel ik dat.”

Geef een reactie