Je bekijkt nu “Ik vind mensen speciaal.”
foto: Anđela Jovanović

“Ik vind mensen speciaal.”

Anđela Jovanović is een 21-jarige studente Journalistiek uit Servië. Of ze iets wil doen met haar opleiding weet ze nog niet. Ze wil geen pad vastleggen, maar zien waar het leven haar brengt. Wat wel zeker is, is dat ze zich wil inzetten voor anderen.

“Ik zie meerdere opties voor mijn toekomst. Als ik journalist word, dan zal ik aan activistische journalistiek doen. Ik zet me nu al in voor minderheden, LGBTQ+ en mensenrechten. Iedereen heeft iets speciaals en verdient een kans om een gelukkig leven te leiden. Ik wil succesvol zijn. Ik ga misschien geen toestel uitvinden, maar mijn ambitie is om de wereld een betere plek te maken. Ik zal succesvol zijn, als ik zelfs maar één iemand een beter leven kan geven, door bijvoorbeeld vrijwilligerswerk te doen. Je verbetert zo de wereld, want er ontstaat een kettingreactie. De persoon die jij helpt kan een ander helpen. Die mens kan weer iets voor een ander doen, en zo verder. Ik wil positiviteit verspreiden.

Ik kom op voor anderen, omdat ik geloof dat iedereen mij iets kan leren. Dat kan een gevoel, een liedje, een les of iets helemaal anders zijn. Die ervaringen maken mij, gecombineerd met mijn vaardigheden een uniek en speciaal persoon. Mensen zijn een soort verassingseieren, waardoor ik mezelf en de wereld beter begrijp.

Ik leer graag bij. Communiceren is daarbij heel belangrijk, net omdat ik geloof dat je van iedereen iets kan opsteken. Daarom hou ik er ook van nieuwe talen te leren. Momenteel spreek ik vier talen, namelijk mijn moedertaal Servisch, Russisch, Engels en een beetje Duits. Dit jaar leer ik Spaans en volgend jaar ga ik, denk ik voor Italiaans. Ik wil anderen zo goed mogelijk leren kennen, omdat ik mensen speciaal vind.”

Geef een reactie