Margit Ghillemyn

about me

Ik ben Margit Ghillemyn. Als sportjournaliste verkies ik de onderwerpen die minder standaard zijn, zoals vrouwenvoetbal, de ‘kleine’ voetbalclubs en nevensporten. Bij mij geen pure scorebordjournalistiek, want ik hou van verhalen vertellen. Ik verkies sfeer, en mensen boven diepgaande analyses. Mijn grote liefde is de geschreven pers, maar ook met video en geluid experimenteer ik graag. 

De journalist zat onbewust al lang in mij, want van schrijven en verhalen verzamelen heb ik altijd gedaan. Notities maken bij een voetbalwedstrijd en die verhalen daarna nooit meer bekijken is iets wat ik al langer doe.

Ik begon mijn sportjournalistieke carrière bij de provinciale voetbalclub SV Ingelmunster. Daar zette ik mijn eerste stapen met het schrijven van wedstrijdverslagen en korte interviews. Uit je comfortzone stappen vind ik belangrijk, dus dat deed ik bij het mediateam van basketclub House Of Talents Kortrijk Spurs.

Ik wil me niet vastpinnen op één iets, dus ik kan meer dan over sport schrijven. Want zowel in de sport, in de ‘gewone journalistiek’, als in het leven wil ik blijven bijleren. Midden in de nacht teksten uit de gekste talen vertalen, omdat ik wil weten waarover het gaat of opstaan om iets opzoeken wat in mijn hoofd komt,  is me niet vreemd.

Als freelancer voor Krant van West-Vlaanderen ligt ook het lokale nieuws me na aan het hart