Je bekijkt nu Een terugblik op het allereerste seizoen van SV Ingelmunster

Een terugblik op het allereerste seizoen van SV Ingelmunster

Het Coronavirus betekende het einde van dit seizoen. Dat betekent dat SV Ingelmunster 5 speeldagen voor het einde kampioen speelt. Dit met 62 punten en een voorsprong van 10 punten op de buren uit Oostrozebeke. Reden genoeg om kort terug te blikken op het voorbije seizoen. Dat meteen ook het eerste was voor de nieuwe club in Ingelmunster.

Beginnen doen we op het veld van FC Kuurne. Daar speelde, en won, SVI de eerste competitiewedstrijd in haar bestaan. We konden ook al een goal noteren van de latere topschutter Pieter-Jan De Backere. Hij schoot zichzelf de geschiedenisboeken in met de eerste competitiegoal van Ingelmunster. Hij had ook al de allereerste goal in de geschiedenis van de club gemaakt tijdens de oefenwedstrijd tegen VV Emelgem-Kachtem.

Ook de eerste thuiswedstrijd werd gewonnen. Racing Waregem B werd met 5-2 huiswaarts gestuurd. En Ingelmunster bleef winnen. Pas op de zesde speeldag liet de ploeg voor het eerst punten liggen. Er werd toen 2-2 gelijkgespeeld in het burenduel tegen SCOR. In totaal zou SVI 5 keer gelijkspelen. Een eerste verliespartij kwam er pas op 30 november. SV Ingelmunster verloor toen met 3-2 op het veld van KSC Wielsbeke B. Het zou bij die ene nederlaag blijven dit seizoen. Wie weet dat er in totaal 25 wedstrijden gespeeld werden, komt na wat rekenwerk uit op 19(!) gewonnen wedstrijden, het hoogste aantal van de competitie. De langst aaneengesloten reeks bedroeg 6 wedstrijden na elkaar die winnend afgesloten werden.

Als je kijkt naar het doelpuntensaldo van de kampioen komt geen enkele ploeg in de buurt. De spelers van SVI scoorden samen 68 goals en kregen maar 17 goals tegen. Dat brengt hen op een doelpuntensaldo van +51. Ter vergelijking, de ploeg die op doelpuntensaldo na Ingelmunster komt is Rekkem Sport met +39. In al die wedstrijden wist Ingelmunster 13 keer de nul te nul houden, dat is slechts 4 keer minder dan Club Brugge. Slechts in 1 wedstrijd wist de latere kampioen niet te scoren, namelijk uit op Jong Helkijn (owngoals van de tegenstanders meegeteld 😊).

In 2 van de 3 periodes staat Ingelmunster aan kop. De 1ste periodetitel werd op 3 november op het veld van FC Marke binnengehaald. Dat betekent dat Ingelmunster in de eerste periode niet verloor en slechts 2 punten liet liggen. Ook in de 3e periode stond Ingelmunster voor het eindigen van de competitie aan kop. En ook de topschutter speelt voor Ingelmunster. Pieter-Jan De Backere scoorde 27 goals, dat is 1.1 goal per wedstrijd. Bij Ingelmunster vervolledigen Alessandro Buyse (9 goals) en Wouter Cottignies (8 goals) de top 3.

Geef een reactie