Je bekijkt nu Club YLA wint met wat geluk van Zulte Waregem.

Club YLA wint met wat geluk van Zulte Waregem.

Op speeldag 13 in de Scooore Super League ontving Club YLA de dames van Zulte Waregem. De West-Vlaamse derby werd er vooral één op het middenveld. Uiteindelijk was het Club YLA dat hun tegenstander, die meer verdiende, zonder punten en met een 2-1 nederlaag naar huis stuurde.

Het was Club dat het best aan de wedstrijd begon. Al na zes minuten schoot Celien Guns de 1-0 tegen de netten. Zulte Waregemverdediger Romy Camps: “De eerste tien minuten waren we een ramp. De organisatie stond er niet en we wisten niet wat ons overkwam. Die snelle tegengoal was een wake-up call. Maar het is jammer dat we daarvoor eerst op achterstand moeten komen.”

Daarna kwam Zulte Waregem beter in de wedstrijd. Beide ploegen hadden enkele kansen, maar de wedstrijd speelde zich vooral op het middenveld af. Vooral vooraan liep het mis voor beide ploegen, waardoor de keepsters geen echt moeilijke reddingen moesten uitvoeren. Dat het spel meer in evenwicht kwam, zag ook Club YLA-coach Dennis Moerman: “We hebben Zulte Waregem in de match laten komen. We waren altijd die stap te laat of kwamen die meter te kort. Dan verlies je de regie van de wedstrijd uit handen.”

Een kwartier voor het rustsignaal kregen de dames van Essevee nog een grote kans, maar Laridon besloot op keeper Seynhaeve. Waregem bleef proberen om druk naar voren te zetten, maar scoorde niet. Aan de rust stond het op het Gemeentelijk Sportcentrum in Aalter dus 1-0.

Over het spel van zijn ploeg net na de rust was coach Moerman tevreden en daar had hij alle reden toe. Vanaf de aftrap ging YLA voor de aanval, maar Matavkova besloot naast. Het duurde even voor Waregem wakker was, maar na enkele minuten kregen ook zij kansen. Helaas voor hen was de verdediging bij club op post.

Waregem verdiende stilaan een gelijkspel, maar in minuut 73 diepte Celien Guns met haar tweede goal van de namiddag de stand verder uit. Keepster Seyhaeve kwam ver uit, omdat Windels het gevaar van de dieplopende Baudewijns onvoldoende kan neutraliseren. Na de tackle van de keepster komt de bal in de voeten van Guns terecht die niet twijfelt en de bal in een leeg doel schiet. Aan de andere kant moest Schamp kort daarna uitpakken met een sterke duik om invaller Sys van de aansluitingstreffer te houden. Die zou even later toch vallen, wanneer de doelvrouw zich na wat geharrewar voor doel toch gewonnen moet geven. “Ik moest een eerste redding uitvoeren, daarna vliegt de bal tegen mijn gezicht en uiteindelijk gaat die in derde instantie toch nog binnen. Ik heb geen idee hoe.”

Naar het einde toe zag het publiek nog wat pogingen om kansen te creëren. In de extra tijd kreeg Waregem nog twee corners, maar ging er niets meer binnen. De dames van Zulte Waregem verdienden meer, maar moesten de drie punten bij hun collega’s uit Brugge laten. De ontgoocheling was dan ook groot bij coach Angelo Gaytant: “Ik ben ontgoocheld omdat mijn team meer verdiende. We verdienden een gelijkspel, want we kregen maar twee of drie kansen tegen. Het laatste doelpunt is volgens mij geen kans. De bal komt met wat geluk in haar voeten, al moet je hem natuurlijk nog altijd mooi binnentrappen. We hadden een portie geluk te kort, zoals een bal die goed valt, want de wil was er.”

Opstellingen:
Club YLA: Schamp Femke, Vanhaecke Febe, Verdonck Saar, Matavkova Ludmila, Guns Celien (89’ Sys Isaline), Decabooter Marith (89’ Schryvers Tine), Minnaert Marie, Furo Tracy (56’ Baudewijns Daisy), Temmerman Frieke, Iliano Isabelle (C), Lievens Caitlin

Zulte Waregem: Seynhaeve Lowiese, Camps Romy, Vierendeels Ella, Windels Pauline (C), Rogiers Summer, Laridon Charlotte (72’ Decoene Debbie), Merchiers Sheryl, Buyle Geena Lisa (64’ Lefere Lisa), Capiau Liesa (83’ Bert Amber), Vervacke Laura (83’ Maelfait Heike), Scherrens Anne-Lore (72’ Steyvers Chiara)

Goals: Guns Celien (6’ 1-0; 73’ 2-0), Lefere Lisa (80’ 2-1)

Gele kaarten: Temmerman Frieke (71’), Schamp Femke (80’), Baudewijns Daisy (90’)